Preview Mode Links will not work in preview mode

Många av länets seniorer upplever sig ha bristande kunskaper om digitala tjänster och verktyg – något som kan försvåra vardagen, inte minst under rådande pandemi. I den här podden kommer flera kända personer gästa och dela med sig av sina erfarenheter av digitala tjänster och sociala medier.

Digitala seniorer är en del av projektet Mer digital Stockholms skärgård som Länsstyrelsen Stockholm driver tillsammans med Telia. Inom projektet genomförs utbildningar i digitala tjänster och verktyg för målgruppen 65+ i länets skärgårdskommuner.

Feb 23, 2021

Avsnitt två inleds av Angela Berglund som är kursledare på Seniornet. Hon berättar om att det ofta kommer frågor om olika digitala betalningar som exempelvis internetbanken, Swish och Klarna. Malin Berge som arbetar med Betalningshjälpen.se reder ut begreppen och verifierar känslan som många har om att vi är rädda för att göra fel. Peter Göransson från Svenska Bankföreningen tar vid och lugnar oss med att det överlag är säkert att betala över internet, men det finns några saker vi kan tänka på. Podden avrundas med ett besök från ingen mindre än riksbankschef Stefan Ingves som klargör vad som egentligen är legala betalmedel och berättar att de digitala betallösningarna dominerar allt mer.

Medverkande:
Stefan Ingves, riksbankschef, Sveriges Riksbank
Angela Berglund, kursledare, Seniornet
Malin Berge, chef för strategisk tillväxt, Betalningshjälpen/Mastercard
Peter Göransson, säkerhetsexpert, Svenska Bankföreningen