Preview Mode Links will not work in preview mode

Många av länets seniorer upplever sig ha bristande kunskaper om digitala tjänster och verktyg – något som kan försvåra vardagen, inte minst under rådande pandemi. I den här podden kommer flera kända personer gästa och dela med sig av sina erfarenheter av digitala tjänster och sociala medier.

Digitala seniorer är en del av projektet Mer digital Stockholms skärgård som Länsstyrelsen Stockholm driver tillsammans med Telia. Inom projektet genomförs utbildningar i digitala tjänster och verktyg för målgruppen 65+ i länets skärgårdskommuner.

Mar 3, 2021

Avsnitt tre tar oss med till de sociala mediernas värld. Åsa Kåryd från Telia berättar om en mängd olika sociala medier såsom Facebook, Instagram och TikTok. Hon reder ut frågor som ”Ser alla vad jag skriver eller publicerar?” och ”När ska man egentligen använda vad?”. Det är det ju förstås du själv som bestämmer! Kajsa Lönn Rhodin från Länsstyrelsen Stockholm pratar om hur det kan kännas att vara ofrivilligt ensam och om hur pandemin påverkat isoleringen ytterligare. Kan sociala medier och andra digitala verktyg bidra till att minska eller bryta isoleringen? Ingrid Roslund Winje, volontär på Äldrelinjen, bekräftar det Kajsa säger och menar att olika tekniska lösningar visst kan hjälpa till att göra så att vi känner oss mindre ensamma. Till exempel tipsar hon om kamera-knappen på en smartphone som gör det möjligt att se varandra när man pratar, i ett så kallat videosamtal. Journalist Amelia Adamo konstaterar att du inte måste kunna några etikettsregler för att ha en bra samvaro på sociala medier. Hon prövade sig fram och hittade en ny värld!

Sänds i Skärgårdsradion den 3/3 kl. 13:00, repris 7/3 kl. 10:00 samt finns där poddar finns.

Medverkande:

Åsa Kåryd, projektledare Mer digital, Telia

Kajsa Lönn Rhodin, utvecklingsledare, Länsstyrelsen Stockholm

Ingrid Roslund Winje, volontär, Äldrelinjen Mind

Amelia Adamo, journalist